Põdrakanepi Festival

PÕDRAKANEPI FESTIVAL

Nõmbra Metsarestoran ja Põhja-Eesti Kohalik toit, koostöös TalTechi  Keemia ja Biotehnoloogia Instituudi ja Kõrvemaa turismivõrgustikuga esitlevad uut umbrohu toidukultuuri edendavat pilootprojekti Põdrakanepi Festival. 
Avame laiemale ringile Eestis üldiselt tuntud, aga söögiks vähekasutatavaid  taimi nagu põdrakanep, tõlkjas (Rakvere raibe),  angervaks, nõges, võilill, toomingas, lodjapuu, jne.  Seni metsarestorani pigem ekslusiivses menüüs kastutatav toore sobib kenasti tulevikutoiduks, millel on põhimõtteliselt piiramatu resurss, null jalajälg ja millega saaks osavalt asendada mitmeid pikka tootmisahelat nõudvaid saadusi. Rääkimata nende taimede tervislikkusest ja raviomadusdest. Samas leevendaks erinevate taimede toiduks kasutamine survet kaitesalustele liikidele, näiteks karulaugule.

2022 aasta pilootprojekt alustab koriluspäevade, ettekannete, mõttetalgute  ja Metsarestorani kooskokkamisete ja korjepaikade kaardistamisega Kõrvemaal.

Kahel pühapäeval (22. ja 29. mai) löövad kaasa taimetark Mercedes Merimaa, loodusterapeut Kristina Pashkevicius, Udmurdi maaema Antonina Zhuravleva, RMK Aegviidu külastuskeskuse teabejuht Tiina Paltser, Visit Kõrvemaa koordinaator Marilin Pehka, TalTechi teadurid Piret Saar-Reismaa ja Piia Jõul, Põhja-Eesti Toit koordinaatorid Sille Noor ja Anneli Põldra ning Metsarestorani kokad Indrek Leht Ja Ellery Powell


Põdrakanepi Festivali menüü 2022

  • Vahtraõie limonaad/ metsa glögi
  • Värske herne ja umbrohu supp
  • Grillitud metssiga, vürtsikas põdrakanepi wok, lõkkekartul karualaugu aioliga
  • Pihlakapunga pannacota, marjakaste, piiniapähklite ja jänesekapsaga
  • Kimbutee/ Toomingaõie gin

Koriluspäev koos ettekannete ja Metsaresto menüüga 55 euri

Categories: Uncategorized

0 Comments

Lisa kommentaar

Avatar placeholder

Sinu e-postiaadressi ei avaldata.